-

Ameninţarea unei pandemii cu noul coronavirus a devenit foarte reală - a declarat, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

El a mai spus şi că ar fi prima pandemie din istorie care ar putea fi controlată şi a anunţat că peste 70% dintre chinezii care au fost infectaţi s-au vindecat.
Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a încercat să le dea asigurări oamenilor şi a spus că, deşi ameninţarea unei pandemii este foarte reală odată cu înmulţirea cazurilor de infectare în atât de multe ţări, luarea unor măsuri rapide şi decisive poate încetini şi preveni infectarea cu noul coronavirus. "Ar putea să fie prima pandemie din istorie care ar putea fi controlată" - a spus directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. El a insistat că lumea nu este descoperită în faţa acestui virus şi a spus că, dintre cei infectaţi în prezent, cei mai mulţi se vor vindeca. Tedros Adhanom Ghebreyesus a dat exemplu China, unde peste 70 % dintre cei infectaţi cu noul coronavirus s-au vindecat, ceea ce arată - a spus el - că ţara de unde a pornit virusul poate să îl ţină sub control. Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-a declarat încurajat şi de măsurile luate de Italia, ţara cea mai afectată după China. El a îndemnat oamenii să fie solidari şi să folosească speranţa ca antidot împotriva fricii.

RADOR
Foto: Pixabay