-

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, despre diverse aspecte ale vieţii cetăţenilor după 15 mai, odată cu posibila relaxare a măsurilor care previn răspândirea COVID-19.

Într-o intervenţie televizată, acesta spus că una dintre certitudini este aceea că cetăţenii trebuie să se obişnuiască să poarte mască de protecţie în mijloacele de transport în comun şi, pe cât posibil, să evite aglomeraţia.
Raed Arafat: „Clar, în transportul public, la metrou, la autobuzele municipale, la transportul între oraşe este obligatoriu; dacă nu o purtăm... deci, va trebui să devină o condiţie ca să urci. Din punct de vedere legal, dacă se iau decizii... adică, eu ştiu că a fost explicat că acest lucru nu va mai fi o recomandare. Dacă nu ai mască, conducătorul autobuzului nu te lasă să urci. Plus, eu, de exemplu, în maşina de la serviciu, dacă sunt cu şoferul şi nu conduc eu, suntem cu mască; dacă nu sunt cu şoferul, singur, nu sunt cu mască, masca e lângă mine. Asta trebuie să devină o chestie de educaţie la noi, în perioada asta. Nu trebuie să vii să spui: "te amendez dacă nu porţi mască". Nu asta este ideea!”
Ca măsură alternativă de evitare ,a aglomeraţiei Arafat a propus creşterea numărului mijloacelor de transport, atât la suprafaţă, cât şi în subteran, dar şi un program diferit de începere a lucrului pentru diverse categorii de angajaţi.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 a 1