-

Circa 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 90.000 lei, au fost confiscate la frontiera româno-ucraineană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, poliţiştii de frontieră din Sectorului Poienile de sub Munte au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Repedea, judeţul Maramureş, pe muntele Pop Ivan, la o altitudine de 1.930 metri, mai multe persoane care transportau în spate, dinspre frontiera de stat spre interiorul localităţii, colete voluminoase.
'Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcţii diferite. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului', a anunţat Iulia Stan.
La faţa locului au fost descoperite 15 colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.440 pachete cu ţigări, în valoare de peste 87.000 lei.
În continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora.
De asemenea, lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu (jud. Satu Mare) - ITPF Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.
'Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet de mici dimensiuni cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 5.850 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării', a spus Iulia Stan.
În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. AGERPRES

Foto: Pixabay