-

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas au discutat astăzi cu premierul României şi cu responsabilii de la sănătate şi de la finanţe despre suprasolicitarea angajaţilor din sectorul medical în contextul pandemiei de coronavirus.

Preşedintele federaţiei, Leonard Bărăscu, spune că discuţiile au vizat mai multe revendicări financiare, problema voucherelor de vacanţă, dar şi primirea aceluiaşi salariu de către cei care ocupă funcţii similare în spitale diferite.
Leonard Bărăscu: „Pentru voucherele de vacanţă, dacă sunt cerute dintr-un buget care dacă este şi aprobat, va fi foarte simplu să fie primit de către toţi nu numai de unii. Este acea problemă delicată, în care în acelaşi spital sau în două spitale care au aceeaşi specialitate, sunt colegi de-ai noştri care primesc unii mai puţin decât ceilalţi, la unii se aplică un spor de 15 sau 20%, la unii de 55%, mai ales în spitelele de boli infecţioase.”
 Leonard Bărăscu a mai spus că, în ce priveşte deblocarea posturilor, acest demers ar putea avea rezultate pozitive printr-o colaborare mai strânsă cu Ministerul Sănătăţii.

RADOR
Foto: Pixabay