-

În Bucureşti nu mai sunt locuri la terapie intensivă - anunţă prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

El a participat astăzi la întrevedere cu ceilalţi prefecţi din ţară, cu reprezentanţi ai DSP şi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi cu secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.
Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, într-o intervenţie televizată: „În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă, drept care dl Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document; mâine, Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci vor fi 3-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Tot vizavi de acest aspect era un spital modular la Elias şi funcţiona, aşa, cu un pic de sincope, întrucât nu erau asiguraţi cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziţia că atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias să asigure aceste cadre medicale.”
Prefectul Capitalei a anunţat că s-a mai decis ca medicii şi asistenţii şcolari de la unităţile de învăţământ, care au trecut în scenariul roşu şi nu mai au activitate directă cu copiii la şcoală, să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19.

RADOR
Foto: Pixabay