-

O persoană cu venituri modeste din judeţul Braşov este unul dintre susţinătorii pacienţilor cu boli incurabile de peste 12 ani.

Sărbătorile sunt încă un prilej pentru cei care vor să dăruiască semenilor aflaţi în suferinţă. Despre cazul special al unui om obişnuit, cu venituri modeste, dar care a ajutat şi ajută în continuare mulţi oameni, aflăm din relatarea colegei noastre Monica Neacşu, de la Radio România Braşov FM.
Reporter: Constantin Văduva are 50 de ani şi lucrează ca rectificator într-o fabrică din localitatea braşoveană Cristian. De mai bine de 12 ani este unul dintre susţinătorii pacienţilor cu boli incurabile, îngrijiţi de Hospice Casa Speranţei. Iniţial a decis să doneze lunar o sumă modică, echivalentul unui pachet de ţigări.
De la o lună la alta omul a donat tot mai mult, astfel că sumele direcţionate către suferinzi a ajuns la 20.000 de lei pe an, iar pentru a dărui cât mai mult, Constantin Văduva a convins conducerea fabricii unde lucrează să îi vândă lui paleţii deterioraţi la un preţ mic, îi recondiţionează şi îi vinde mai departe.
Constantin Văduva: „Fac totul manual. Descarc din containerele mari, le pun în maşină, după aia vin cu ele acasă, le iau la mână, le repar, după aia le încarc, le duc.”
De multe ori Constantin se luptă şi cu prejudecăţile oamenilor, dar asta nu le împiedică să facă bine.
Constantin Văduva: „Lumea e afurisită, rea ş.a.m.d. Se uită după mine, zice că vin la furat, la îmbogăţit. Ce, am eu ceva? Am o sobă, am...nu am nimic de valoare.”
Constantin Văduva este un om simplu, însă este cu siguranţă un exemplu de urmat. Pentru el generozitatea este un mod de a trăi frumos şi blând, aşa cum îi este sufletul.

RADOR
Foto: Pixabay