-

Mai multe centre oncologice, spitale şi clinici private au lansat campania "E în regulă să-ţi fie frică. Din frică ne protejăm".

Mai multe centre oncologice spitale şi clinici private, dar şi asociaţii de pacienţi au lansat campania "E în regulă să-ţi fie frică. Din frică ne protejăm", cu scopul de a atrage atenţia asupra riscurilor la care se expun pacienţii prin întreruperea tratamentului pentru cancer sau dacă boala nu este diagnosticată la timp.

Campania se desfăşoară prin intermediul unor spoturi TV, precum şi al platformei CdelaControl.ro. Pe platformă descoperiţi informaţii despre control, prevenţie, managementul corect al bolii, precum şi o hartă interactivă în care pot fi găsite toate spitalele şi clinicile din România care tratează pacienţii cu cancer. Campania se adresează tuturor persoanelor care pot ajunge să dezvolte cancer pulmonar, cancer de vezică urinară sau cancer de sân, precum şi pacienţilor care suferă deja de aceste afecţiuni, dar se tem să meargă la tratament. Medicii oncologi spun că s-au făcut circuite şi proceduri speciale pentru diminuarea riscului de a contracta COVID-19. De asemenea, ei atrag atenţia că peste 3.000 de cazuri de cancer pulmonar sunt nediagnosticate de la debutul pandemiei şi că depistarea cancerului de vezică în fază incipientă creşte de patru ori şansele de supravieţuire. Totodată, mai tăcut ca o pandemie, cancerul de sân poate afecta orice femeie, dar, dacă e depistat din timp, în 75% dintre cazuri povestea se schimbă spre bine.

RADOR
Foto: Pixabay