-

Majoritatea profesorilor, elevilor şi părinţilor vor ca şcolile să se redeschidă, declară directorul executiv al asociaţiei "Salvaţi Copiii!" România.

Aproape 600.000 de elevi din ţara noastră au avut acces îngreunat sau chiar împiedicat la învăţământul online, iar circa 65.000 riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru al anului şcolar, spune directorul executiv al asociaţiei "Salvaţi Copiii!" România, Gabriela Alexandrescu. Ea a precizat astăzi că educaţia a avut de suferit în timpul pandemiei, iar majoritatea profesorilor, elevilor şi părinţilor vor ca şcolile să se redeschidă:
Gabriela Alexandrescu: „Este o decizie corectă, desigur, ţinând cont şi de evoluţia pandemiei. Am făcut un studiu la sfârşitul anului 2020, în decembrie, iar profesorii, în proporţie de 73%, consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile şcolii. Şi cei mai mulţi dintre părinţi, aproape 80%, s-au declarat în favoarea redeschiderii şcolilor, iar elevii, într-o proporţie uşor mai scăzută, de 60%, au declarat că trebuie să se întoarcă la şcoală, trebuie să înveţe. Învăţământul online, chiar dacă pentru unii a fost cu suport din partea părinţilor, a scăzut din calitate.”
Gabriela Alexandrescu a vorbit şi despre unele soluţii pentru recuperarea materiei pierdute: „Din experienţa noastră, foarte bune sunt programele de tip 'şcoală după şcoală', dar ştim cu toţii că foarte multe astfel de programe au fost plătite de părinţi, cu un cost între 200, 700, chiar peste 1000 de lei pe copil, ceea ce nu se poate acum. Deci ar trebui să vedem dacă autorităţile au bani care să acopere tipul acesta de servicii, pentru că este important pentru copii să acopere golurile educaţionale, dar este important mai ales pentru cei din comunităţi sărace, în aceste programe, să primească şi o masă nutritivă şi programe de timp liber şi mai multe facilităţi care să îi ajute să înveţe mai bine şi alături de alţi copii.”

RADOR
Foto: Pixabay