-

În judeţul Timiş, vaccinarea anti-COVID 19 continuă în mediul rural, cu ajutorul echipelor mobile.

Săptămâna aceasta, au fost imunizate aproape 90 de persoane în comuna Beba Veche. Astăzi, echipele de vaccinare sunt prezente în localităţile Belinţ şi Brestovăţ, mâine se vor deplasa la Lovrin şi Tomnatic, iar vineri, la Mănăştiur şi Variaş.
Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a precizat, însă, că implicarea autorităţilor locale este esenţială pentru derularea campaniei de imunizare.
„În mediul rural, nu vine lumea să se vaccineze, încă sunt tributari unor informaţii că ar fi nociv vaccinul, ceea ce este total neadevărat, dar o să încercăm încă o dată să facem apel la primarii şi la consilierii locali, reprezentanţii comunităţilor pentru aceşti patru ani. Dacă nu reuşim să avem un feedback bun de la primari, ne vom adresa altor persoane din localităţile respective, cu care să organizăm aceste caravane de vaccinare. Suntem dispuşi chiar să organizăm maratoane de o zi în orice localitate unde ni se solicită prezenţa”, spune Ovidiu Drăgănescu.
Vă reamintim, potrivit autorităţilor, în Timiş, acoperirea vaccinală este redusă în estul judeţului. Localităţi precum Ohaba Lungă, Tomeşti, Pietroasa, Curtea sau Bârna înregistrează o rată de imunizare sub cinci la sută din populaţie. 

RADOR
Foto: Pixabay