-

În judeţul Ialomiţa, Centrul Judeţean de Transfuzii şi-a propus să ajungă în toate localităţile judeţului cu centre mobile de recoltare.

Astfel se vrea să se asigure stocurile de sânge şi produse sanguine necesare în tratarea şi salvarea pacienţilor cu afecţiuni grave. În campanie sunt implicate toate autorităţile şi instituţiile judeţene care pot să ajute în mobilizarea populaţiei atât prin puterea exemplului, cât şi prin informarea asupra importanţei donării de sânge.

Campania de mobilizare a donatorilor voluntari de sânge urmăreşte să iasă în întâmpinarea ialomiţenilor care, deşi sunt donatori, nu pot ajunge uşor la Centrul de Transfuzii Sanguine din Slobozia. Cu această ocazie se urmăreşte şi informarea în teritoriu a adulţilor, care nu cunosc avantajele donării şi nici cât de mult pot ajuta cu sânge bolnavii aflaţi în situaţii critice. Deplasarea în localităţile judeţului Ialomiţa cu echipe mobile se suprapune şi cu o perioadă de transfer a activităţii Centrului Judeţean de Transfuzii într-o locaţie nouă, până la modernizarea sediului actual. De asemenea, campania va ajunge şi în mediul şcolar, astfel încât copiii să afle că prin donare se pot salva vieţi şi astfel să ducă mesajul acasă părinţilor, iar pe termen lung să devină adulţi donatori, mai ales că generaţiile actuale de voluntari se împuţinează de la un an la altul.

RADOR
Foto: Pixabay