-

Persoanele cu COVID-19 care circulă pe Aeroportul Internaţional din Sibiu vor putea fi depistate, până la 1 august, de câini poliţişti special antrenaţi la Şcoala MAI din oraş.

Anunţul a fost făcut de ministrul de resort, Lucian Bode. El a precizat că urmează să fie adoptată a hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care să stipuleze această activitate pilot în Aeroportul din Sibiu.
Lucian Bode: „Pe culoarul unde se vor debarca pasagerii vor fi prezenţi, cu însoţitori, evident, aceşti câini pregătiţi pentru a depista personale infectate cu COVID şi acolo unde ni se semnalează de câinele pregătit pentru acest lucru o potenţială infectare cu COVID a pasagerului respectiv, el este invitat la reprezentantul DSP, i se transmite că există această suspiciune şi că trebuie să îşi realizeze un test. Vom fi pregătiţi să realizăm un test rapid în aeroport şi evident, dacă se confirmă, se merge pe procedura clasică, în astfel de situaţii, şi dacă nu se confirmă, îşi continuă călătoria.”
Dacă misiunea câinilor poliţişti de la Sibiu va fi un succes, MAI intenţionează să aducă echipe canine pentru depistarea acestei boli şi pe alte aeroporturi din România.

RADOR

Foto: Pixabay