-

Urmare a instaurării codului galben de caniculă valabil pentru perioada 14 -15 iulie 2021, se impun măsuri de protejare a populației, mai ales a grupelor vulnerabile.

Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, Primăria municipiului Alba Iulia şi Primăria municipiului Aiud au luat măsuri imediate pentru protejarea persoanelor vulnerabile.
Astfel, Crucea Roşie Română Filiala Alba a asigurat dotarea necesară pentru trei puncte de prim ajutor, în Alba Iulia şi Aiud, în vederea diminuării riscului pentru sănătate, prin prevenirea fenomenelor de deshidratare şi hipertermie, după cum urmează:
- în Alba Iulia sunt organizate două puncte de prim ajutor: în zona Cetate a municipiului, pe Bulevardul Transilvaniei, lângă BCR, respectiv în zona centru - în faţa complexului comercial, fiind funcţionale în intervalul orar 10:00-17:00.
- în municipiul Aiud, punctul de prim ajutor este în zona centrală pe artera principală, în intervalul orar 10:00-17:00.
Personalul medical de specialitate angajat şi voluntar va asigura următoarele servicii:
- măsurarea tensiunii arteriale
- oferirea de apă potabilă trecătorilor
- consilierea populaţiei pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare.
Crucea Roşie Română Filiala Alba îndeamnă populaţia afectată de caniculă să fie prudentă în acestă perioadă şi să urmeze recomandările realizate de către autorităţile locale în ceea ce priveşte deplasările în exteriorul locuinţei, precum şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

RADOR
Foto: Pixabay