-

Un bărbat de 47 de ani a fost găsit decedat, în localitatea ieşeană Hândreşti, în albia unui pârâu, blocat între aluviuni şi copaci.

Cel mai probabil, bărbatul a fost surprins de debitul crescut al apei, precizează IGSU. În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din case şi curţi.
În zona Moldovei, situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Iaşi şi Neamţ. A fost rupere de nori în staţiunea Durău şi localităţile de la poalele muntelui Ceahlău afectate de cod roşu de vreme rea. Pompierii militari au intervenit la Durău, Ceahlău, şi Doljeşti, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa. Tot din cauza fenomenelor meteo extreme, în judeţul Neamţ, s-au înregistrat avarii la reţelele electrice în mai multe localităţi. În prezent, 1.500 de consumatori nu sunt alimentaţi cu energie electircă, iar echipe ale Delgazgrid lucrează la remedierea defecţiunilor.
În cursul zilei de ieri, Salvamont Neamţ a derulat pe perioada Codului Roşu mai multe operaţiuni, cea mai importantă fiind salvarea unei familii cu copii din Zona Cascadei Duruitoarea, unde ramăseseră izolaţi în calea torenţilor. Salvamont Neamţ avertizează că din cazuza arborilor doborâţi, a podeţelor şi a instalaţiilor distruse, accesul pe traseele turistice este nerecomandat.

RADOR

Foto: Pixabay