-

Numărul de persoane internate la Institutul Matei Balş din capitală s-a dublat în ultima săptămână - a precizat directorul medical Adrian Marinescu.

El a subliniat că mai mult de jumătate din locurile de la terapie intensivă sunt ocupate. Doctorul Adrian Marinescu spune că cei mai mulţi pacienţi internaţi nu au nici o formă de imunizare.
Adrian Marinescu: „Creşterea numărului de prezentări la Institutul Matei Balş, vorbim de pacienţii cu infecţii cu SARS-CoV-2, a fost constantă, nu explozivă, în ultimele săptămâni, şi la nivel de internări, în momenttul de faţă, avem peste o treime din locurile din secţiile de non-terapie intensivă şi mai mult de jumătate din locurile de terapie intensivă. Nu e presiunea maximă, creşterea se vede de la o zi la alta. S-au dublat internările în ultima săptămână.”
Se poate întâmpla ca în septembrie să fie un număr foarte mare, peste o mie de cazuri?
Adrian Marinescu: „Contează numărul de infectări care categoric va fi mar, dar mult mai mult contează dacă din acele infectări am pacienţi care se internează şi pacienţi care au forme severe, că presiunea asta a spitalelor de aici vine. Spune acest lucru pentru că ne aşteptăm ca totuşi jumătate din populaţia României să aibă un grad de imunizare fie că s-au vaccinat, fie că au trecut prin boală, ar trebui să fie o diferenţă semnificativă şi să fie presiunea ceva mai mică la nivelul spitalelor, să nu avem situaţia din valul anterior. Altfel, numărul de infectări, luând cu totul cu pacienţii infectaţi, da - o să fie un număr mare!”
Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 nu este mai agresivă decât virusul iniţial, dar se transmite mult mai repede de la o persoană la alta.

RADOR

Foto: Pixabay