-

Patronatele din Transporturile Rutiere cer Ministerului Finanţelor să dea o amnistie fiscală prin care să oprească impozitarea diurnelor.

Cererea se referă la cazul şoferilor care fac curse internaţionale. Potrivit companiilor din domeniu, Fiscul impozitează diurna retroactiv, pe ultimii cinci ani, iar deciziile de impunere sunt de ordinul a milioane de euro, nu pot fi plătite şi conduc firmele de transport direct către faliment.
Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Vasile Ştefănescu: Atâta timp cât ai greşit o dată, ai dat o amnistie fiscală şi nu ai vrut să o îndrepţi, laşi transportul român cu capital integral românesc, transportatorii români să mai funcţioneze iarăşi doi-trei ani de zile pe aceeaşi greşeală şi vii acum şi vrei să reimpozitezi diurna şi restul. Înseamnă că ai un plan de distrugere a transportului românesc cu capital românesc şi nu este corect în acest moment, pentru că venim şi după un an jumătate, doi ani de pandemie şi acum să ne pui nişte piedici de genul ăsta mi se pare absurd. Se adună reimpozitarea diurnei, se adună transportul judeţean, va veni RCA-ul. Să vedem care mai iese din iarnă.
Realizator: Fostul ministru al finanţelor, Alexandru Nazare, anunţa în primăvară că la nivelul instituţiei, un grup de lucru analizează problema impozitării diurnei şi cerea propuneri unitare pentru soluţionarea problemelor. Potrivit estimărilor, aproximativ 100.000 de şoferi de camioane cu atestat în România fac transport de marfă pe teritoriul Uniunii Europene.

RADOR
Foto: Pixabay