-

În mai multe localităţi din ţară sunt impuse restricţii, după depăşirea incidenţei de 2 cazuri la mia de locuitori.

În Ilfov, nouă localităţi se află în această situaţie, iar la Snagov, incidenţa a depăşit 3 la mie. Printre măsurile impuse se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, târguri, staţii de autobuz şi accesul permis doar pentru vaccinaţi la anumite activităţi. O situaţie îngrijorătoare este în judeţul Vrancea, unde comuna Soveja a intrat în zona roşie, cu o incidenţă care se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori.

La Soveja se vor aplica mai multe restricţii, cauzate de creşterea ratei de infectare cu noi cazuri de COVID-19 la nivelul localităţii. Măsurile luate nu vor afecta desfăşurarea cursurilor şcolare, care vor avea loc tot în format fizic. Pentru că este şi zonă turistică, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora, este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. Nu este permisă nici organizarea de spectacole, concerte, festivaluri publice şi private, evenimente culturale sau activităţi recreative şi sportive. Nici evenimentele private, cum ar fi nunţile sau botezurile, nu sunt permise în căminele culturale, restaurante şi baruri. Şi sălile de jocuri de noroc vor fi închise în perioada în care se aplică măsurile dispuse. Conform datelor raportate de autorităţile medicale, sunt şase localităţi cu rate de infectare mai mari de 1,5 la mia de locuitori, iar media judeţeană a ajuns la 0,70 la mia de locuitori.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, a continuat şi campania naţională vaccinare, cu aproximativ 8000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, dintre care peste 5.500 cu prima doză.

Foto: Pixabay