-

Situaţia devine din ce în ce mai gravă în municipiul Reşiţa, unde capelele nu mai fac faţă numărului mare de decese.

Aparţinătorii sunt nevoiţi să aştepte pentru a-i incinera pe cei dragi. Drept urmare s-a decis ca fiecare decedat să poată sta maxim două nopţi în capelă şi asta în cazurile în care aparţinatorii trebuie să vină din străinătate. Şeful Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Daniel Călin a declarat că tot din acest motiv au fost suspendate lucrările de renovare de la capela cimitirului nr. 8.
Aş dori să trag un semnal de alarmă pentru cetăţenii municipiului Reşiţa şi să încerc să îi fac să conştientizeze gravitatea acestei situaţii. Suntem în situaţia în care toate capelele din cimitirele noastre sunt aglomerate, sunt multe decese, a crescut numărul de decese în ultima perioadă. Pentru cazurile suplimentare care ne intră am solicitat de la biserică şi accesul în capela din Câlnic.
Decesele din cauza COVID-19 nu au voie să stea mai mult de 24 de ore în capelă, aşa prevede legislaţia, iar pentru ceilalţi decedaţi, termenul este maxim două nopţi, respectiv trei zile atunci când sunt cazuri când aparţinătorii trebuie să vină din depărtare şi ne solicită să întârziem înhumarea.
Consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit Casian Ruşeţ a afirmat la rândul său că mai ales în municipiul Reşiţa există o tendinţă de creştere.
Se resimte o creştere a numărului de decese în cadrul Protopopiatului Reşiţa, mai precis în municipiul Reşiţa. Cu toate acestea dacă raportăm la nivelul întregului judeţ faţă de anii anteriori nu există o creştere foarte mare a numărului de decese.
Şi firmele funerare din Reşiţa recunosc că au avut mai mult de lucru în ultimele două săptămăni, iar pe măsură ce bilanţul morţilor de coronavirus creşte, creşte şi numărul de solicitări.