-

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Luduş au pus în aplicare, în cursul zilei de joi, şapte mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Mureş şi Cluj, la locuinţele a trei bărbaţi bănuiţi de proxenetism.
Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada august-octombrie a.c., cei în cauză, cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, din oraşul Luduş şi municipiul Câmpia Turzii, ar fi înlesnit şi determinat nouă femei să practice prostituţia şi ar fi obţinut în acest mod, foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi.
La locaţiile percheziţionate, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, 25 de telefoane mobile, două laptop-uri, o tabletă, aproximativ 5 kg de substanţe posibil a fi interzise de lege, precum şi 10.350 de lei şi 1.250 euro.
În baza probelor administrate, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propuneri legale, informează IPJ Mureş.
Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.
Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române -Brigada Operaţiuni Speciale Târgu Mureş şi Cluj-Napoca.
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale Mureş şi Cluj, Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, precum şi luptători ai Serviciilor de Acţiuni Speciale Mureş şi Cluj.

RADOR
Foto: Pixbay