-

În perioada 18-24 noiembrie 2021 este sărbătorită Săptămâna Mondială a Conştientizării Antimicrobiene, iar ziua de 18 noiembrie marchează Ziua Europeană a Informării despre antibiotice.

La Iaşi, evenimentul este marcat printr-o conferinţă digitală intitulată "žÎn vremuri de Covid 19, uniţi în prevenirea rezistenţei bacteriene"žrealizata in cadrul programului Antibioticele Mileniului III de catre compania Antibiotice.
Evenimentul dedicat medicilor specialişti şi farmaciştilor din România este moderat de dr Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iasi, iar printre temele dezbătute se numără: "žTendinţe şi provocări în terapia cu antibiotice la pacienţii cu infecţie SARS-Cov-2, "žPacientul cu infecţie SARS-Cov-2 şi antibioterapia în ambulatoriu, "žRolul şi implicarea farmacistului în recomandarea antibioticelor. Multirezistenţa bacteriană - problemă majoră de sănătate publică.
Mai multe despre eveniment puteti afla accesând următorul link: https://www.antibioticelemileniuluitrei.ro/consumul-judicios-de-antibiotice.

RADOR

Foto: Pixabay