-

Doi dintre românii care au revenit în ţară din Africa de Sud au fost depistaţi pozitiv, iar probabilitatea infectării lor cu varianta Omicron este destul de mare - spun autorităţile.

Pacienţii sunt asimptomatici şi vor sta în izolare 14 zile.
Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, spunea că persoanele în cauză sunt vaccinată şi, din fericire, asimptomatice. El a precizat că a început deja procedura de secvenţiere a genomului pentru noua tulpina.
Alexandru Rafila: „Discutăm de o tulpină care a apărut în foarte multe ţări din Europa ca urmare a călătoriilor pe continentul african. Este decizia luată de izolare şi monitorizare a pacienţilor care au fost infectaţi. Din fericire ei sunt asimptomatici, deci nu prezintă o modificare a stării de sănătate şi sunt monitorizaţi. Vor fi monitorizaţi pe întreaga perioadă de 14 zile, necesară pentru acest lucru.”
Deşi incidenţa infectării cu COVID-19 a mai scăzut ministrul sănătăţii crede că trebuie să nu lăsăm garda jos pentru a avea sărbători liniştite. El s-a arătat nemulţumit de comportamentul iresponsabil al acelor persoane care nu poartă mască şi nu respectă regulile sanitare în cadrul concertelor sau manifestărilor în aer liber.

RADOR
Foto: Pixabay