-

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a decis, luni, ca circulaţia persoanelor în localitatea Godeni să fie controlată foarte strict.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că nu sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

'La Godeni s-a stabilit faptul că se va verifica, cu o mai mare stricteţe, respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, s-a limitat programul de activitate al magazinelor, s-a stabilit obligativitatea purtării măştilor de protecţie, dezinfectarea periodică a străzilor şi a zonelor de intrare a instituţiilor publice. (...) S-a luat decizia ca circulaţia persoanelor prin localitatea Godeni să fie controlată foarte strict', se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Decizia a fost luată după ce autorităţile locale din zona municipiului Câmpulung Muscel au întrunit comitetele pentru situaţii de urgenţă şi au transmis măsurile propuse către Instituţia Prefectului.

'În acest moment, localitatea Godeni este închisă, în fapt, prin existenţa, de astăzi, a patru echipaje permanente de poliţie, la toate intrările şi ieşirile din localitate. Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanţelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate şi întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepţii şi nici abateri', a declarat prefectul, potrivit comunicatului.

De asemenea, jandarmii vor controla foarte strict respectarea ordonaţelor militare în municipiul Câmpulung Muscel.

'Mâine dimineaţă muscelenii vor vedea, la faţa locului, ceea ce trebuie să înţelegem că sunt 'spiritul şi litera' ordonanţelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID 19. Insist asupra înţelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeşului este responsabil pentru modul în care înţelege să respecte regulile stabilite prin ordonanţele de urgenţă, iar cetăţenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înţeleagă că legile şi regulile nu sunt opţionale, ci obligatorii pentru toţi', a subliniat prefectul.

Instituţia Prefectului Argeş anunţase anterior, în cursul zilei de luni, că se are în vedere înăsprirea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus în zona municipiului Câmpulung Muscel, unde regulile deja stabilite nu sunt respectate.

Prefectul judeţului Argeş a dispus deja, duminică, suplimentarea patrulelor în municipiul Câmpulung Muscel şi în comuna învecinată Godeni, localităţi în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19.

Până luni, în judeţul Argeş au fost diagnosticate cu COVID-19 27 de persoane, iar cinci au fost declarate vindecate. De asemenea, a fost înregistrat decesul unei femei de 89 de ani diagnosticată pozitiv, care avea şi alte afecţiuni cronice şi fusese internată la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel. AGERPRES

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 g 2