-

La cinci ani de la rezilierea primului contract, compania de drumuri reia, de astăzi, lucrările de modernizare pe centura Bucureşti Nord între DN 2 şi A2 - Autostrada Soarelui.

Segmentul cu o lungime de 11 km va fi lărgit la patru benzi, iar la Cernica va fi construit un pasaj suprateran. Termenul de finalizare este de 15 luni, iar valoarea contractului este de 235 de milioane de lei finanţare europeană. La sfârşitul lunii, pe centura Bucureşti Sud vor începe lucrările şi pentru construirea pasajelor supraterane din intersecţiile Berceni şi Popeşti-Leordeni.

Două lucrări cu restricţii noi sunt programate de astăzi, bineînţeles, şi în funcţie de condiţiile meteo. Pe DN7 - Valea Oltului, drumarii încep reasfaltările pe un tronson de 22 de km, în prima fază între Călineşti şi râul Vadului, de la kilometrul 234 la kilometrul 236. Astăzi sunt reparaţii programate pe acest segment. Vă reamintesc că la kilometrul 238, la râul Vadului, foarte aproape de limita cu judeţul Sibiu, este semafor şi circulaţie dirijată alternativ. Deocamdată, pe DN7 - Valea Oltului, în judeţul Vâlcea, plouă slab. Pe Autostrada Soarelui, de astăzi până la sfârşitul lunii, Regională de Drumuri Constanţa reface segmentul dintre Feteşti şi Perişoru, kilometrul 138 - km 127. Reparaţiile vor fi pe calea doi, adică pe sensul dinspre Constanţa către Bucureşti, cu devierea circulaţiei pe prima cale, sensul spre litoral, cu o singură bandă pe sens şi limitare de viteză de 60 de km pe oră. Din 15 mai ar trebui ridicate restricţiile la podul Feteşti, la kilometrul 144. Pe şoselele din Moldova, săptămâna aceasta, continuă reparaţiile pe DN2, la Grăniceşti, în judeţul Suceava, lucrării pe un tronson cu o lungime totală de 19 km, dar şi pe DN 28, între Bălţaţi şi Sârca, în judeţul Iaşi. Carosabil umed, cu trafic mai aglomerat, la intrarea în Bucureşti de pe autostrada A1 Bucureşti Piteşti; păstraţi o distanţă de siguranţă mai mare între maşini. De asemenea, s-au format coloane la intersecţiile de la Domneşti şi de la Popeşti-Leordeni pe Centura Bucureşti Sud.

RADOR
Foto: Pixabay