-

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte astăzi, 29 iulie, pentru a analiza oportunitatea impunerii obligativităţii purtării măştii de protecţie şi în zonele publice deschise.

Prefectul de Cluj Mircea Abrudean precizează că urmează să se hotărască dacă masca devine obligatorie în toate spaţiile publice sau doar în anumite zone şi intervale orare.
În acelaşi timp, va fi limitată şi activitatea barurilor, cluburilor, restaurantelor şi a sălilor pentru jocuri de noroc în intervalul orar 23.00 - 6.00, pentru care se va lua în discuţie interzicerea comercializării băuturilor alcoolice.
Prefectul Mircea Abrudean a adăugat că măsurile pot fi impuse la nivelul unei localităţi sau al unui judeţ, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a creat marţi seara, 28 iulie 2020, cadrul legal pentru aceste restricţii.
În paralel cu analiza acestor măsuri, autorităţile judeţene pregătesc şi revenirea Spitalului de Recuperare în unitate medicală de suport Covid. Motivul îl constituie creşterea alarmantă a îmbolnăvirilor cu Coronavirus şi scăderea numărului de locuri disponibile în cele două spitale din Cluj-Napoca unde sunt trataţi pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2.

RADOR
Foto: Pixabay