-

Proiect de suflet pentru copiii sărmani din localitatea braşoveană Augustin. Asociaţia Zi de Bine aduce la viaţă un autobuz scos din circulaţie şi îl transformă radical într-un spaţiu educaţional pentru copii.

Doi învăţători, Natalia Ginghina şi Adrian Secal, au licitat pentru un autobuz vechi cu scopul de a-l transforma într-un spaţiu de învăţare pentru cei peste 400 de copii înregistraţi pentru anul şcolar 2020-2021, în comuna Augustin, judeţul Braşov.
Simona Halep s-a alăturat cauzei Edubuzz şi şi-a donat ziua de naştere pentru ca acest proiect să prindă viaţă. De asemenea, Clasa din curtea şcolii, proiectul lunii septembrie, a creat 4 spaţii educaţionale în mijlocul naturii.
După ce a fost învăţător în comuna Augustin, prin programul Teach for Romania, Adrian Secal nu s-a putut desprinde de copii şi a decis, împreună cu Natalia Ginghina, diriginta clasei a 5-a, că trebuie să le ofere celor mici un loc special în care să înveţe să scrie, să citească, şi să viseze. Aşa a apărut Edubuzz, un autobuz care urmează să fie transformat într-un adevărat hub educaţional, în care copiii să vină cu drag şi cu uimire.
Cei doi învăţători îşi doresc nu doar să-i înveţe pe copii să scrie şi să citească, ci şi să implice cât mai mulţi oameni în proiect. Cei care doresc să doneze pentru acest proiect o pot face printr-un SMS cu textul SUS la 8845, în valoare de 2 euro.

RADOR
Foto: Pixabay