-

Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a primit 50 de doze de Remdesivir, iar în zilele următoare va mai primi o tranşă de 150 de doze.

Medicamentul este utilizat pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în forme severe şi medii ale bolii. Spitalul a rămas de marţi fără antivirarul Remdesivir. Managerul spitalului, Cristian Oancea, spune că aceasta este cea de-a doua tranşă cu medicamentul antiviral Remdesivir din alocarea europeană destinată României, în ultimele luni.
"Primele doze vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienţi care necesită un astfel de tratament. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a zece bolnavi de COVID-19. În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul naţional, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară", a afirmat Cristian Oancea.
Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului în luna iulie pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, iar România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, în depozite mai sunt, în acest moment, 4.000 de doze de Remdesivir.

RADOR

Foto: PixabAY