-

Trei persoane au fost condamnate la închisoare cu executare şi, respectiv, cu suspendare, după ce au comis mai multe infracţiuni silvice, în județul Cluj.

Potrivit comunicatului de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie, doi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale de exploatare material forestier, au fost condamnaţi, la închisoare cu executare.
Unul dintre ei a primit 4 ani pentru dare de mită şi complicitate la infracţiunea de tăiere fără drept de arbori, iar al doilea, 3 ani şi 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt de arbori tăiaţi fără drept.
Al treilea inculpat a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.
"Pentru documentarea cauzei, în intervalul 4 - 6 mai 2015, specialişti ai Gărzii Forestiere Cluj, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj, au efectuat un control, iar concluziile expertizei au condus la stabilirea unui prejudiciu în valoare de aproape 30.000 de lei, rezultat atât din tăierea ilicită de arbori, cât şi din tăierea unor arbori ale căror diametre nu aveau corespondent în actele de punere în valoare a partidei de material lemnos", se arată în comunicat.
De asemenea, SJA menţionează că procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus, în 2016, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a opt inculpaţi (7 persoane fizice şi o persoană juridică), pentru săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită, abuz în serviciu, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori tăiaţi fără drept, complicitate la tăiere fără drept de arbori, instigare la săvârşirea infracţiunii de complicitate la tăiere fără drept de arbori şi altele.

RADOR
Foto: Pixabay