-

Sunt 8072 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în urma efectuării a peste 32.000 de teste la nivel naţional, potrivit ultimului bilanţ.

Au fost raportate 134 de decese, iar la terapie intensivă sunt acum internaţi un număr record de pacienţi - 1.280. Un număr record şi de infectări au fost înregistrate în Bucureşti, 1627, capitala fiind urmată de judeţele Ilfov, Constanţa, Braşov, Prahova şi Iaşi. În contextul creşterii numărului de cazuri de COVID, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a hotărât aplicarea unor măsuri suplimentare.

Măsurile constau în limitarea numărului de persoane în incinta magazinelor de proximitate, în supermarketuri şi hipermarketuri, în aşa fel încât să se asigure în medie 8 metri pătraţi de persoană, precum şi o distanţă minimă de 2 m între persoane, în zona caselor de marcat. De asemenea, se va renunţa la utilizarea coşurilor de mână, iar numărul coşurilor sau cărucioarelor cu roţi va fi limitat, astfel încât să se asigure în medie 8 metri pătraţi de persoană şi o distanţă minimă de 2 m între persoane în zona caselor de marcat. Acelaşi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai hotărât să permită redeschiderea restaurantelor, cafenelelor şi seriilor de jocuri doar în localităţile în care incidenţa cumulată la două săptămâni este mai mică sau egală cu trei cazuri la mia de locuitori. Niciunul dintre oraşe sau municipii nu întruneşte acest criteriu însă. Piteştiul are o incidenţă cumulată la 14 zile de aproape 6,8, în timp ce oraşul Mioveni înregistrează o incidenţă de aproape 5,7, celelalte două municipii - Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş - au o incidenţă cumulată la două săptămâni de 6,1, respectiv 3,4.

RADOR
Foto: Pixabay