-

În pofida avertismentelor, proprietarii de terenuri din Sălaj îşi incendiază în continuare resturile vegetale de pe terenuri.

Pompierii îi avertizează că vor recurge direct la amenzi, întrucât riscul producerii unor incendii de proporţii este ridicat. Proprietarii de terenuri sunt îndemnaţi să nu mai utilizeze focul pentru distrugerea vegetaţiei uscate decât în anumite condiţii.
Lucian Jacu, ISU Porolissum Sălaj: „Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Acesta se solicit de la primăria de domiciliu. Emiterea lui se face prin grija primarului de către şeful Serviciului voluntar pentru situţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens. Colectarea în grămezi a vegetaţei uscate şi a resturilor, în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii şi interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.”

Este interzisă utilizarea focului în zilele călduroase şi cu vânt puternic, în condiţii meteorologice de vânt sau la lăsarea serii.
Pompierii au început controale în teren, avertizând că îi vor amenda pe cei care nu respectă legea.

RADOR
Foto: Pixabay