-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei(P.T.F) Stânca au descoperit, ascunse într-un microbuz, 25.000 de ţigarete de contrabandă.

Acestea erau transportate de un cetăţean moldovean care s-a prezentat, miercuri, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară. Microbuzul este înmatriculat în România şi efectuează curse regulate pe traseul Chişinău-Suceava.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată sub scaunele pasagerilor şi în podeaua microbuzului, cantitatea de 25.000 de ţigarete (1.250 de pachete), cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a întregii cantităţi de bunuri descoperite, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei. Totodată, a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

RADOR

Foto: Pixabay