-

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Stoicăneşti, s-a ales cu dosar penal după ce a fost implicat într-un eveniment, în urma căruia au murit mai multe animale, anunţă IPJ Olt.

Acesta a intrat intenţionat cu tractorul într-o turmă de aproximativ 1.100 de oi şi capre, care intraseră pe cultura sa de grâu din câmpul situat în apropierea localităţii, pentru a păşuna. 11 dintre animale au murit, iar alte patru au fost rănite. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la cele întâmplate.
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Stoicăneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din localitate, conducător al unui utilaj agricol, ar fi intrat, cu intenţie, într-o turmă de aproape 1.100 de ovine şi caprine, întrucât acestea păşunau pe cultura sa de grâu. În urma incidentului, au fost omorâte 11 animale, iar alte patru au fost rănite, prejudiciul urmând a fi stabilit, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, iar oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, faptă prevăzută Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor.
IPJ reaminteşte faptul că, prin Ordonanţa de Urgenţă 175 din anul 2020, pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, poliţistului i se conferă un instrument administrativ de plasare a animalului în adăpost, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva acestuia. De asemenea, poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

RADOR

Foto: Pixabay