-

Fostul manager al Spitalului Odorheiu Secuiesc, cinci persoane şi o firmă au fost trimişi în judecată de DNA.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor Lukacs Antal, la data faptelor manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc şi membru al Comitetului Director, pentru abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit), în formă continuată (4 fapte), luare de mită (4 fapte) şi cumpărare de influenţă.
Alături de el au mai fost trimişi în judecată Balint Eniko, la data faptelor referent la Serviciul Achiziţii Publice în cadrul spitalului Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit), în formă continuată (4 fapte), luare de mită (4 fapte) şi folosire, (în orice mod, direct sau indirect,) de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; Barczan Laszlo, la data faptelor magazioner la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit), în formă continuată (2 fapte) şi luare de mită (2 fapte).
Totodată, a fost trimisă în judecată, tot în stare de arest la domiciliu, o persoană fizică, la data faptelor administrator în fapt al unei firme (SC Chantel Sante SRL), pentru complicitate la abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit), în formă continuată (2 fapte), dare de mită (5 fapte), instigare la abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit), în formă continuată (2 fapte) şi trafic de influenţă. Prin aceste demersuri, inculpaţii ar fi adus un prejudiciu în dauna spitalului amintit mai sus în valoare totală de peste 2.321.000 de lei concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru firma implicată (SC Chantel Sante SRL). Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc s-a constituit parte civilă în cauză. De asemenea au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Braşov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. DNA face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

RADOR
Foto: Pixabay