-

Numărul cazurilor de abuz asupra copiilor se menţină şi în acest an foarte ridicat în ţara noastră, susţin specialiştii.

În judeţul Neamţ, de exemplu, au fost instrumentate, de la începutul anului, 475 de astfel de situaţii. Aici a început şi o campanie de informare şi conştientizare a publicului larg despre efectele devastatoare ale abuzurilor de orice natură asupra copiilor.

Ca şi în anii anteriori au predominat cazurile de neglijare. Mai grav este faptul că a crescut semnificativ numărul abuzurilor sexuale. Direcţia împreună cu FICE România au demarat campania "19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi tinerilor", scopul activităţilor fiind de informare şi conştientizare a publicului larg despre efectele dezastruoase ale abuzurilor de orice natură asupra copiilor. Campania, aflată la noua ediţie în România, se va derula în unităţile de învăţământ până pe 20 noiembrie şi reprezintă o modalitate de a organiza în şcoli acţiuni pentru schimbarea comportamentului social, pentru mobilizarea copiilor şi tinerilor alături de parteneri din societatea civilă, în proiecte de prevenire a abuzului, neglijării, bullying-ului, absenteismului şi abandonului şcolar, a consumului de droguri şi a traficului de persoane. În primele nouă luni din acest an s-au înregistrat 35 de cazuri de abuz sexual.

RADOR
Foto: Pixabay