-

Guvernul dezbate ordonanţa de urgenţă prin care se acordă un stimulent financiar medicilor şi personalului auxiliar, care tratează pacienţii cu COVID-19.

Pe ordinea de zi se află şi ordonanţa de urgenţă care prelungeşte mandatul aleşilor locali până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2020.
Vicepremierul la Raluca Turcan a precizat, la începutul şedinţei de guvern, că din cauza pandemiei de COVID-19, alegerile locale nu se pot desfăşura la termen şi din acest motiv a fost elaborată o ordonanţă de urgenţă, care prelungeşte mandatul aleşilor locali până cel mai târziu la 31 decembrie 2020. Raluca Turcan a mai spus că ordonanţa prevede şi simplificarea procedurilor pentru pregătirea alegerilor electorale: „În sensul în care partidele politice şi candidaţii pentru funcţiile din administraţia publică locală să prezinte o singură listă de susţinători şi, de asemenea, să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători din fiecare judeţ şi 1.000 de alegători din municipiul Bucureşti.”
Miniştrii mai dezbat, în şedinţa de la această oră, o ordonanţă de urgenţă prin care se acordă un stimulent financiar la salariul medicilor şi personalului auxiliar care tratează bolnavii de COVID-19, inclusiv cei care lucrează pe ambulanţe. Pentru acest stimulent financiar se va plăti doar impozitul pe venit şi din el nu se vor reţine contribuţiile la sănătate şi la pensie.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 e 2