-

Aderarea la spaţiul Schengen de liberă circulaţie rămâne o prioritate pentru ţara noastră, a reafirmat astăzi ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Afirmația a fost făcută la conferinţa de lansare la Bucureşti a preşedinţiei germane a Consiliului Uniunii Europene. De la 1 iulie, Germania a preluat pentru şase luni preşedinţia Consiliului Uniunii. Ministrul Bogdan Aurescu: „E nevoie de mai multă flexibilitate când vine vorba de spaţiul Schengen. Criza actuală ne-a demonstrat că ar fi un câştig ca România şi Bulgaria să fie incluse în spaţiul Schengen. Sper ca această discuţie cu privire la lărgirea spaţiului să aibă o finalitate lunile următoare şi contăm pe sprijinul Germaniei şi al celorlalte state membre pentru atingerea acestei ţinte comune a celor două state.”
La rândul său, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a transmis un mesaj de unitate şi solidaritate, motto-ul preşedinţiei germane fiind: "Împreună pentru redresarea Europei", preluată într-un moment crucial, pandemia de COVID-19.

RADOR
Foto: Pixabay