-

Incertitudinea şi nevoia de finanţare sunt printre principalele probleme cu care se confruntă, în prezent, industria ospitalităţii din România.

Acest sector a fost cel mai puternic lovit de apariţia şi de răspândirea epidemiei de COVID-19. Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Daniel Mischie, a făcut un bilanţ al pierderilor suferite de industrie.
Daniel Mischie: „Am pierdut 30% din locaţii şi estimăm că 30% din locaţiile HoReCa nu se vor mai redeschide niciodată şio în principal datorită faptului că multe dintre ele funcţionau pe creditul furnizor. Pierdem 30% din colegii noştri care au activat în această industrie datorită faptului că industria a fost închisă, restricţionată, dar şi datorită faptului că această industrie nu mai are veniturile pe care le avea înainte, în sensul în care bacşişul nefiind reglementat, practic, ospătarii, bucătarii nu au putut beneficia de venituri suplimentare de la guvern şi pierdem mai bine de 70% din cifra de afaceri.”
Cei prezenţi la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii consideră că, prin transformarea companiilor în concordanţă cu evoluţia tehnologiei şi prin dezvoltarea infrastructurii, domeniul poate deveni unul de prim plan în economie. Reprezentanţii autorităţilor, prezenţi la eveniment, au promis că programele de granturi pentru sprijinirea antreprenorilor vor demara pe rând în următoarele săptămâni şi că deciziile de restricţionare a activităţii, inclusiv în domeniul industriei ospitalităţii, vor fi luate doar la nivel local şi numai în acele situaţii în care ţevoluţia răspândirii pandemiei o impune.

RADOR
Foto: Pixabay