-

Noi recorduri negative s-au înregistrat ieri, în evoluţia pandemiei de coronavirus la noi în ţară. Cele mai multe decese în 24 de ore - 203 şi cei mai mulţi pacienţi la Terapie Intensivă - 1.092.

A rămas ridicat şi numărul cazurilor noi - 9.799, cele mai multe fiind tot în Bucureşti - 946, urmat de judeţul Cluj, cu peste 700. Dar a fost şi un record pozitiv, cele mai multe persoane declarate vindecate într-o singură zi - 6.678. Jumătate din teritoriul ţării a depăşit, însă, trei cazuri de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, cea mai mare rată de infectare este în judeţul Sibiu - 7,19, municipiul reşedinţă de judeţ a trecut chiar de 11% şi este aşteptată o decizie privind intrarea în carantină a oraşului.
Municipiul Sibiu, comuna limitrofă Şlimbăr şi oraşele Cisnădie şi Tălmaciu sunt cele 4 localităţi pentru care Direcţia de Sănătate Publică Sibiu propune instituirea carantinei, în baza unor analize de risc epidemiologic. Ele vor fi transmise Institutului Naţional de Sănătate Publică, pentru avizare. Vineri este prevăzută o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, la care este aşteptat şi şeful DSU, Raed Arafat, unde se va hotărî dacă va fi sau nu instituită carantina zonală pentru municipiul Sibiu şi celelalte trei localităţi propuse.
Rareş Macrea, subprefect: „Carantinarea este una dintre opţiuni şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a întâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu.”
În judeţul Sibiu, spitalele nu mai fac faţă avalanşei de bolnavi cu COVID, iar la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri. 

RADOR
Foto: Pixabay