-

Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare de la miezul nopţii. CFR Călători va introduce cu acest prilej curse între capitală şi judeţele Moldovei, dar şi una pe ruta Braşov-Constanţa.

O noutate o reprezintă şi trenurile care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. 36 de perechi de trenuri vor circula între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, linia nou construită urmând să fie deservită de CFR Călători şi alţi doi operatori privaţi. Automotoarele vor avea program non-stop, cu o durată a călătoriei de 20-25 de minute, însă cadenţa este stabilită la 40 de minute pentru că linia este simplă, neelectrificată. Un bilet costă 4 lei pe călătorie, deocamdată fără opţiunea de abonament. Tot din acest weekend intră în circulaţie Tomis Express şi Ştefan cel Mare Express, două garnituri cu mers de Intercity.
Dan Costescu, director general CFR Călători: „Trenul Intercity Ştefan cel Mare are grupe de la Suceava şi de la Iaşi. De exemplu, pentru Suceava la cinci ore şi 35 de minute, la Iaşi undeva în jur de şase ore pentru acest tren. Sunt vagoane modernizate, cu aer condiţionat, cu prize, cu uşi automate, cu toalete ecologice. În aceeaşi situaţie este şi celălalt tren care leagă Braşovul de Constanţa, Intercity Tomis, un mare progres cu aproape o oră pe total parcurs. Avem acum doar patru ore şi 30 de minute faţă de cinci ore şi 30 de minute în anii trecuţi. Între Braşov şi Bucureşti, de exemplu, suntem acum la două ore şi şapte minute.”
Noul mers al trenurilor va fi valabil un an, până la 11 decembrie 2021.

RADOR
Foto: Pixabay