-

Peste 3.300.000 de doze de vaccin anti-COVID sunt aşteptate în România în cursul lunii aprilie.

Printre acestea se numără şi primele 160.000 de vaccinuri Johnson&Johnson, care se administrează în doză unică. De asemenea, de luna viitoare va creşte şi capacitatea de vaccinare. Vor fi disponibile încă 156 de cabinete, se activează centrele mobile, iar medicii de familie vor participa şi ei în mod direct la procesul de imunizare a populaţiei. Autorităţile au atras din nou atenţia că doar prin vaccinare şi prin respectarea regulilor de protecţie sanitară putem scăpa de pericol.
Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, consideră că respectarea măsurilor de siguranţă duce la protejarea noastră şi în special a celor mai vulnerabili, cei vârstnici, a acelor cu alte boli şi astfel câştigăm în timp pentru vaccinare.
Vlad Voiculescu: „A fost în Londra prima zi fără niciun deces din cauza COVID-19. Asta după ce britanicii au ajuns la o rată de vaccinare impresionantă. Asta ne dă speranţă că lucrul ăsta se poate şi aici, în România, şi că putem şi noi să scăpăm de pericol prin vaccinare.”
Vlad Voiculescu a reamintit că numărul de paturi de ATI va fi crescut cu 200 şi cel de terapie acută cu 350. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctor Andreea Moldovan, a explicat că valul trei este deosebit de celelalte valori prin numărul mare de cazuri şi prin severitatea lor: „Pandemia încă îşi arată, din păcate, adevărata faţă şi să înţelegem că pericolul încă nu a trecut. Ceea ce se contestă atât de mult, purtarea măştii, să nu uităm că este acel lucru care ne-a protejat şi ne-a apărat de atâta timp să nu ne îmbolnăvim.”
Doctor Andreea Moldova a mai spus: cu cât măsurile vor fi mai puţin ferme sau vor fi ignorate de populaţie, cu atât menţinerea lor va fi justificată pe o perioadă mai lungă de timp.

RADOR
Foto: Pixabay