-

Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brăţări electronice purtate la nivelul gleznei intră în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege privind monitorizarea agresorilor prin brăţări electronice purtate la nivelul gleznei va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, care este for decizional asupra acestui document. Proiectul, iniţiat de liberali, prevede obligaţia ca cei urmăriţi pentru fapte de agresiune să păstreze distanţa prestabilită faţă de victime. Deputatul PNL Ioan Cupşa a precizat că în comisie se vor dezbate şi amendamente care vizează că ordinul de protecţie trebuie să devină operaţional din 2022, iar măsurile preventive şi executarea pedepselor să fie aplicate din 2025. Extinderea supravegherii agresorilor prin brăţări electronice este absolut necesară, mai spune deputatul PNL.
Ioan Cupşa: Nevoia este presantă; violenţa fizică îndreptată împotriva persoanelor apropiate, a persoanelor din familie este, din păcate, un fenomen social pe care nu îl putem nega şi care ia amploare de la o zi la alta.

RADOR
Foto: Pixabay