-

Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii sectorului HoReCa după 1 iunie.

Afirmația a fost făcută de premierul Florin Cîţu, marţi, la finalul întrevederii pe care a avut-o cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.
"Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară. Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog şi sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populaţie şi un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice", a scris Florin Cîţu pe pagina de Facebook a Guvernului.
Potrivit acestuia, calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt premise sigure că va continua în ritm susţinut campania de imunizare anti-COVID-19.
"Sper ca oamenii să aibă încredere şi să înţeleagă că vom putea reveni la viaţa de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populaţiei, iar vaccinarea ne oferă această şansă. Bineînţeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului", a completat Cîţu.
Totodată, şeful Executivului a punctat în întâlnirea cu reprezentanţii HoReCa faptul că Guvernul nu are în vedere "condiţionarea accesului cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere de dovada vaccinării".
"Nu vrem să discriminăm pe nimeni şi nu sunt adeptul ideii de a diviza populaţia în "vaccinaţi" şi "nevaccinaţi". În niciun caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privinţa deplasărilor internaţionale. Cetăţenii României trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene", a afirmat premierul. 

RADOR
Foto: Pixabay