-

Absolvenţii de gimnaziu mai au două zile la dispoziţie pentru a se înscrie la examenul de Evaluare Naţională, care se va desfăşura în perioada 22 - 25 iunie.

În premieră, anul acesta va exista şi o sesiune specială programată în perioada 28 iunie - 2 iulie, pentru cei care ar putea avea probleme medicale.
Reporter: Elevii trebuie să respecte anumite reguli. De exemplu, pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice, de calcul sau de comunicare, fraudă sau tentativă de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1. Elevii nu au voie să iasă din examen mai devreme de o oră. Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere de luat vederi.
Mihaela Ştefan, inspector şcolar al municipiului Bucureşti: Cei din seria curentă vor fi înscrişi automat de către şcolile pe care ei le-au absolvit, nu trebuie să facă niciun demers suplimentar. Probele de examen se vor desfăşura pe 22 iunie, 24 iunie, respectiv 25 iunie - limba maternă, cea de a treia probă; primele două, limbă şi literatură română şi matematică, iar în data de 29 iunie vor fi afişate rezultatele pentru aceste probe. 4 iulie vom avea rezultatele finale.

RADOR

Foto: Pixabay