-

Proprietarii de autovehicule mai vechi de 15 ani ar putea plăti o taxă de poluare, anunţă ministrul mediului, Tanczos Barna.

El mai spune că în analiză sunt mai multe soluţii prin care românii să fie încurajaţi să cumpere maşini mai noi şi nepoluante.
Tanczos Barna: „E obligaţia pe care ne-am asumat-o faţă de Comisie. Trebuie să existe, din punctul meu de vedere, o descurajare a deţinerii acestor maşini foarte vechi. Asta se poate face prin impozit local, prin aceste soluţii care sunt discutate acum cu ministerele de resort.
Realizator: România a avut o taxă auto - denumită timbrul de mediu - plătită o singură dată la înmatricularea unui autovehicul sau la prima vânzare în ţară către o altă persoană. În 2016, timbrul de mediu a fost declarat parţial ilegal de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din cauza neconcordanţelor cu legislaţia comunitară. Iar cu puţin timp în urmă, Comisia Europeană a propus un plan prin care, din 2035, ar urma să fie interzisă vânzarea de autovehicule cu motoare Diesel sau pe bază de benzină, în încercarea de a reduce poluarea.”

RADOR

Foto: Pixabay