-

Aproape 150 de milioane de lei au fost aprobate de guvern pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren de la începutul anului.

Banii urmează să fie folosiţi pentru repararea clădirilor, a drumurilor judeţene, podurilor şi podeţelor. Tot ieri, a fost adoptată şi o ordonanţă de urgenţă care reglementează măsurile de protecţie împotriva urşilor.
În şedinţa de ieri, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se alocă bani pentru 243 de localităţi din 17 judeţe care au fost afectate de fenomenele naturale extreme de la începutul anului şi până pe 15 iulie inclusiv. Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a spus că aceşti bani vor fi folosiţi pentru repararea clădirilor, a podurilor şi drumurilor judeţene afectate.
Cseke Attila: „Este vorba despre 27 de colmatări de pârâuri şi râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri judeţene, 487 de drumuri forestiere, săteşti, uliţe şi diguri, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 de poduri şi podeţe afectate”.
Cseke Attila a mai spus că fondurile care vor fi alocate pentru refacerea localităţilor inundate din 16 iulie şi până astăzi se vor regăsi într-o altă hotărâre de guvern. Tot ieri a mai fost adoptată şi Ordonanţa de Urgenţă care se referă la urşii care vin în localităţi. Dacă riscul este mic, adică ursul fuge de om, acesta va fi alungat, dacă ursul nu fuge de om, atunci acesta va fi tranchilizat sau relocat şi dacă ursul atacă omul sau animalele din gospodării, el poate să fie împuşcat. Această Ordonanţă de Urgenţă prevede şi amenzi mai mari pentru persoanele care vor hrăni urşii.

RADOR
Foto: Pixabay