-

Luni, 2 august, este în vigoare un cod portocaliu de caniculă şi stres termic accentuat în Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei.

În sud, disconfortul termic se va menţine ridicat şi în restul săptămânii - precizează meteorologul de serviciu Alina Şerban.

"Prima zi a săptămânii vine tot cu vreme caniculară în partea de sud şi de sud-est a teritoriului, acolo unde maximele vor fi cuprinse între 35 şi 40, poate chiar 41 de grade, în special în Muntenia, în partea continentală a Doborogei, sudul Moldovei, dar şi local în Oltenia, judeţe în care disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar valul de căldură va persista. Sub aspectul precipitaţiilor acestea îşi vor mai face apariţia în centrul şi estul ţării, vor fi mai ales averse, posibil vor mai avea şi caracter torenţial, în special în Moldova, deci se poate să înregistrăm şi cantităţi mai însemnate de apă, frecvente descărcări electrice, dar şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi probabil că grindină", a declarat meteorologul Alina Şerban.