-

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în Europa, în timp ce în România măsurile sunt relaxate mult mai mult decât în alte ţări.

Cu toate acestea, românii nu le respectă şi au renunţat la purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun – a subliniat Raed Arafat la un post de televiziune.

El a mai precizat că de noi depinde modul în care vom gestiona următorul val al pandemiei.

"Am văzut că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască, nimeni nu îndrăzneşte să-i spună că regulile şi legea şi tot spune să porţi masca în spaţiile închise, inclusiv în transportul în comun, acolo riscul este foarte mare şi, inclusiv în locurile de muncă, în birouri, tot trebuie respectată regula. Noi încă suntem pe regula că dacă sunt zece în birou şi sunt toţi vaccinaţi, nu mai trebuie să porţi mască. Statele Unite revine şi iţi spune că, chiar dacă eşti vaccinat, în spaţiile închise trebuie să porţi mască. Deci, eu zic că va trebui să fim foarte atenţi pentru următoarea perioadă. De noi depinde cum trecem prin valul, care, clar că e în creştere şi cât de serios va fi", a declarat Raed Arafat, citat ed Radio Romania Actualitati.

Foto pixabay