-

Autorităţile se pregătesc pentru noul val al epidemiei de coronavirus în faţa căruia printre cei mai vulnerabili sunt copiii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că de fiecare dintre noi depinde cât de bine vom gestiona acest val patru şi atrage, din nou, atenţia asupra importanţei vaccinării.
Cazurile de COVID ar putea creşte în perioada următoare, este de părere secretarul de stat, Raed Arafat, precizând că există o atentă monitorizare la nivelul spitalelor, mai ales pe categoria copii.
Raed Arafat: „Trebuie să fim pregătiţi că vor fi creşteri în continuare. Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă la nivel de internări, în secţiile obişnuite cu oxigen, în secţiile de terapie intensivă şi, bineînţeles, şi pe categoria copii, să vedem dacă sunt creşteri la internările în spitale în secţiile obişnuite sau în secţiile de terapie.”
Întrebat dacă estimează un val patru prelungit al pandemiei, Raed Arafat crede că spre deosebire de perioada anterioară acum există câteva milioane de persoane vaccinate.
Raed Arafat: „De noi depinde cât de bine limităm impactul şi convieţuim cu acest virus. Vaccinarea rămâne soluţia. Acum unul dintre vaccinuri deja a primit aprobarea definitivă, deci cei care ziceau că nu vor să se vaccineze pentru că niciun vaccinare n-are aprobare definitivă, iată-ne, avem acum un vaccin cu aprobare definitivă.”

RADOR
Foto: Pixabay