-

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis aseară că este obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise, în anumite condiții. Detalii:

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis aseară că este obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise atunci când rata de infectare la 14 zile depăşeşte 6 la mia de locuitori. Indiferent de rata de incidenţă cumulată, Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei pot permite participarea cu prezenţa fizică la cursuri a tuturor copiilor. Propunerile CNSU ar urma să fie aprobate astăzi de Guvern. Premierul Florin Cîţu a precizat la postul public de televiziune.
Florin Cîţu: „Sunt două modificări: cea referitoare la şcoli, şi am spus acolo că rămân cu prezenţa fizică şi vor fi acele teste noninvazive care se vor face şi decizia va fi de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei dacă de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână, şi, celalată decizie, peste şase la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, activităţile economice şi pentru HorReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, deci rămane trecut prin boală şi vacciat pentru acces.”
Florin Cîţu a precizat că testarea elevilor va fi efectuată de personalul din cabinetele şcolare, la cerere de către DSP-ul din localitate sau într-o clinică agreată de părinte, iar şcolarii care nu se testează vor continua cursurile online. Premierul îşi doreşte ca luni să fie aprobat în Guvern proiectul de lege privind testarea obligatorie pe cheltuială proprie a personalului nevaccinat din domeniul asistenţei sociale, înainte de a fi trimis în procedură de urgenţă la Parlament.

RADOR
Foto: Pixabay