-

Senatorii au adoptat luni Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", în forma stabilită de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă.

Sunt prevăzute investiţii în valoare de 50 de miliarde de lei. S-au înregistrat 88 de voturi pentru, 25 contra şi 14 abţineri. Programul de investiţii crează cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de infrastructură care susţin dezvoltarea comunităţilor locale, printre care reţele de alimentare cu apă sau gaze, sisteme de canalizare, ori dumuri publice. Senatorii USR au votat împotriva ordonanţei de urgenţă.
Claudiu Mureşan, senator USR, preşedintele Comisieu pentru Buget: ΄n forma actuală, acest program nu este altceva decât un pe-ne-de-le, pentru ca PNDL trebuie să devină "Anghel Saligny" este nevoie de corectitudine, de responsabilitate, de mecanisme de urmărie a proiectelor şi a banilor. Şi mai este nevoie de criterii clare, de stabilire a priorităţilor şi de o metodă de verificare a eficienţei.”
Liderul de grup al senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a explicat de ce social-democraţii au votat în favoarea documentului iniţiat de guvern.
Lucian Romaşcanu: „Acea comparaţie cu primele două PNDL-uri nu-şi are rostul. Sigur că trebuie să existe criterii şi ele sunt şi vor fi. Meregeţi cu colegi de-ai dumneavoastră în localităţi rural şi o să vedeţi ce a însemnat PNDL-ul pentru acele localităţi.”
Alături de PSD au votat în favoarea documentului senatorii PNL şi UDRM, în timp ce senatorii AUR s-au abţinut de la vot. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului va fi înaintată Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

RADOR
Foto; Pixabay