-

Părinţii le solicită autorităţilor să reintroducă şcoala online atunci când rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Apelul vine în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus în şcoli. În prezent, închiderea şcolilor nu mai este cuplată cu numărul de cazuri dintr-o localitate.
Printr-un document trimis astăzi Ministerelor Educaţiei şi al Sănătăţii, Federaţia Naţională a Părinţilor atrage atenţia că se înregistrează decese în rândul cadrelor didactice şi al copiilor, că secţiile de terapie intensivă sunt pline şi că, în aceste condiţii, deşi a susţinut mereu şcoala cu prezenţă fizică, nu trebuie pusă în pericol sănătatea elevilor şi a profesorilor. Părinţii spun că în prezent sunt deja peste 17.000 de elevi şi personal din educaţie confirmaţi cu COVID-19. Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, cele două ministere au uimit ordinul comun care decupla scenariile de funcţionare a şcolilor de pragul de contaminare cu COVID-19 de 6 la mie. Potrivit prevederii aplicate în ultimele cinci zile, o şcoală sau o grădiniţă se închide şi trece la învăţământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de coronavirus.

RADOR
Foto: Pixabay