-

PSD, PNL şi UDMR au convenit, după negocierile de ieri, ca până joia viitoare să fie constituit un guvern de coaliţie cu drepturi depline.

Această nouă rundă de discuţii a avut loc în contextul în care PNL a votat o nouă propunere de premier, în persoana lui Nicolae Ciucă. Social-democraţii şi liberalii nu au decis care partid va avea întâietate la ocuparea funcţiei de premier. Ei au agreat, însă, ca taxele să nu fie crescute şi se caută în continuare surse de finanţare pentru majorări de pensii, salarii şi alocaţii pentru copii. Noi negocieri sunt programate astăzi, după cum relatează reporterul RRA, Cătălin Purcaru.
Reporter: Negocierile vor fi reluate după ce social democraţii şi liberalii nu au convenit care partid va începe rotaţia ocupării funcţiei de premier. Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru această funcţie, dă asigurări că până la mijlocul săptămânii viitoare va fi dat un vot de încredere în parlament pentru un guvern stabil.
Marcel Ciolacu: „Rămânem să căutăm venituri, astfel încât să nu fie crescută nicio taxă, poate din redevenţe am ajuns la un program agreat ca joi România să aibă un guvern.”
Nicolae Ciucă, propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru, afirmă că s-au făcut paşi importanţi în programul de guvernare PNL-PSD-UDMR: „Agreem să găsim soluţii, astfel încât să nu creştem taxele şi să avem un procent de 7% pentru investiţii în bugetul anului viitor.”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, consideră că numele lui Nicolae Ciucă a deblocat negocierile cu social democraţii şi susţine că pentru liberali este o mare victorie să impună primii premierul. Negocierile vor fi reluate, astăzi, de la ora 12:00, iar liderii partidelor din coaliţie se declară optimişti că va fi finalizat programul de guvernare şi semnat acordul politic de colaborare.

RADOR
Foto: Pixabay